Een participatiespel om jong en oud te betrekken bij ruimtelijke en sociale vraagstukken. Het gesprek over de stad en het ommeland begint en eindigt met de mensen die er wonen, werken en recreëren. Wijkdecor daagt stakeholders uit om zich te verplaatsen in de ander. Het resultaat: een open gesprek, meer begrip voor elkaars belangen en gedragen ideeën en oplossingen. Durf jij de brug te slaan tussen verschillende standpunten en belangen in jouw project?
Wijkdecor zit vol inspirerende persona's. Met verschillende rollen- en functiekaarten gaan de deelnemers in zestig minuten op zoek naar de standpunten, belangen en behoeften van alle belanghebbenden in het projectgebied. Ook de mensen die vaak niet aan tafel zitten, zoals de studentikoze kroegtijger, de wijkagent of de alleenstaande oudere. Dit helpt spelers om zich te verplaatsen in de ander en vanuit daar oplossingen te zoeken voor het vraagstuk.
Een procesbegeleider begeleidt het spel: de Wijkregisseur. Hij of zij bemoeit zich alleen met de vorm van de discussie, niet met de inhoud. De Wijkregisseur zet alle ideeën op het spelbord en bewaakt de tijd van de spelrondes. Als het spel een impuls nodig heeft, kan de Wijkregisseur prikkelkaarten inzetten. Op de prikkelkaarten staan nieuwe invalshoeken voor de probleemstelling.
Ronde 1
De deelnemers stellen zichzelf voor en delen hun betrokkenheid bij het vraagstuk
Ronde 2
De Wijkregisseur deelt spelkaarten uit, waarna de spelers vanuit hun nieuwe perspectief naar oplossingen zoeken.
Ronde 3
Alle ideeën en oplossingen worden gezamenlijk geordend van meest naar minst belangrijk.
Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we je kunnen helpen.
Dien een aanvraag in en ontdek hoe dit interactieve spel kan bijdragen aan het vinden van gezamenlijke oplossingen voor jouw project!